Lehtikasa

LSJH yhteistyöhön Infinited Fiber Companyn kanssa

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) ja muoti- ja tekstiiliteknologiayritys Infinited Fiber Company aloittavat yhteistyön kehittääkseen tekstiilien kiertotaloutta Suomessa. Infinited Fiber Company etsii Suomesta toimipistettä lippulaivatehtaalleen, jossa se aikoo valmistaa ainutlaatuista, Infinna™-uusiokuituaan kansainvälisille markkinoille. Infinited Fiber Company päättää tehdaspaikasta syyskuuhun mennessä. 

LSJH toimittaa raaka-ainetta Infinited Fiber Companyn lippulaivatehtaalle Turun seudulle suunnitteilla olevasta ​​täysimittaisesta poistotekstiilin jalostuslaitoksestaan. Valmistuessaan LSJH:n laitos tulee käsittelemään kaikki suomalaisten kotitalouksien tekstiilijätteet yhteistyössä muiden kuntien omistamien jätehuoltoyritysten kanssa.

”Lajittelemme kuluttajien poistotekstiilit materiaalikohtaisesti erilaisiin kuituluokkiin LSJH:n ja sen kumppaneiden kehittämällä optisella tunnistustekniikalla. Tämä varmistaa raaka-aineen ja tuloksena olevien kuitutuotteiden laadun. Luodaksemme kestävän arvoketjun tekstiilien kierrätykselle, olemme iloisia siitä, että meillä on innovatiivinen liikekumppani, kuten Infinited Fiber Company, joka käsittelee materiaalia edelleen”, sanoo Lounais-Suomen Jätehuollon toimitusjohtaja Jukka Heikkilä.

LSJH pilotoi kotitalouksien poistotekstiilien käsittelyä kierrätyskuiduksi Paimion Green Field Hubissa kesästä 2021 alkaen. LSJH:n poistotekstiilin pilottivaiheen käsittelylinjastolla kotitalouksilta kerätyt poistotekstiilit jalostetaan mekaanisesti kierrätyskuiduksi, jota yritykset voivat käyttää uusien tuotteiden valmistukseen.

LSJH ja Infinited Fiber Company ovat aiemmin tehneet yhteistyötä tekstiilien kestävää tuotantoa, käyttöä ja kiertoa edistävässä Telaketju-verkostossa.

Lue Infinited Fiber Companyn tiedote englanniksi täältä.