Kumppanuudet ja arvoketjut

Unelmoi ja uskalla! Huikeat tarinat usein alkavat uhkarohkeasta tai mahdottomalta tuntuvasta ideasta. Silloin pitää löytää oikeat kumppanit ja lähteä rohkeasti kokeilemaan.

LSJH tarina poistotekstiilin parissa alkoi ajatuksesta saada tekstiilit talteen sekajätteen joukosta ja pian LSJH olikin etsimässä ratkaisuja globaaleihin haasteisiin kuluttajapoistotekstiilin hyödyntämiseksi. Seikkailuun lähdettiin yhdessä laajan Telaketju-verkoston kanssa, jonka kautta LSJH sai tuekseen ammattitaitoiset ja idearikkaat kumppanit.

Uhkarohkeaa tavoitetta ovat lähteneet tukemaan myös monet rahoittajat ja kaikki Suomen kuntien omistamat jätelaitokset. Lähde sinäkin mukaan ja tehdään tekstiilien kiertotaloudesta totta yhdessä!

LSJH:n pilottivaiheen linjastolla tullaan toteuttamaan kokeiluja ja materiaalitestausta yritysten, tutkimuslaitosten ja korkeakoulujen kanssa. Pilotoinnilla tähdätään kierrätyskuituja hyödyntävään tuotekehitykseen ja uusien, monimuotoisten arvoketjujen rakentamiseen. Kokemusten avulla valmistaudutaan poistotekstiilin jalostuslaitoksen käynnistämiseen Turun Topinpuistossa.

Laajoihin globaaleihin haasteisiin etsitään kotimaisia ratkaisuja. Uudenlaisia toiminta- ja yhteistyömalleja, teknologisia ratkaisuja, avoimuutta, luottamusta ja kärrynpyörälle heitettyä ajattelutapaa tarvitaan jokaiseen arvoketjun vaiheeseen.

Otathan yhteyttä niin etsitään ratkaisuja yhdessä!

Sini Ilmonen | sini.ilmonen@lsjh.fi | +358 40 867 0139